ARABAN İMAM HATİP ORTAOKULU
Turgut Özal Mah. Karatepe Cad. Araban/GAZİANTEP

VİZYON

Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.

MİSYON

Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.

BAŞARILAR

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuz TEOG sınavında ilçe birincisi olmuştur. Aynı yıl içerisinde ilçede düzenlenen okullar arası bilgi yarışmasında da birinci olmuştur. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Gaziantep´te düzenlenen 8 Şubat Gaziler Koşusunda il birinci olmuştur. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Gaziantep´te düzenlenen Arapça şarkı yarışmasında İl ikincisi olmuştur. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Gaziantep´te düzenlenen Arapça Şarkı yarışmasında 22 İmam hatip Ortaokulu içerisinde okulumuz il ikincisi olmuştur.
Öğretim Şekli :Normal öğretim

Normal öğretim

08.30-16.20

İngilizce ve Arapça

Okulumuz İlçe merkezinde bulunmaktadır. Gaziantep il merkezine 60 km´dir.